);

Alkoholiriippuvuus

Mitä alkoholiriippuvuus on?. Omasta kokemuksestani voin sanoa että alkoholiriippuvuuteni näkyi siinä että en pystynyt hillitsemään juomistani. Vaikka ajattelin että “Juon vain muutaman” se aina karkasi käsistä ja muuttui siihen että juon niin monta kunnes alkaa jo väsymään ja lopulta nukahtaa. En vain osannut lopettaa ajoissa.

Alkoholiriippuvuus ei synny heti ja jokaiselle. Mutta jos juot jokainen viikonloppu yli kohtuullisten määrien suosituksen tai juot alkoholia päivittäin, sinulla on todella suuri riski että sinulle kehittyy alkoholiriippuvuus. Tämä riippuvuus on yhtälailla samanlainen kuin mikä tahansa muu riippuvuus, monet meistä ovat koukussa tupakointiin. Toisille kehittyy rahapelaamiseen, videopelaamiseen tai vaikka sokeriin.

alkoholiriippuvuus alkoholiongelma alkoholi blogi alkoholismi

Epäiletko että onko sinulla alkoholiongelma?

Onko sinulta mennyt muisti kun olet juonut, oletko ollut poissa töistä koska olet ollut humalassa tai pahassa krapulassa. Oletko ollut selvästi päihtynyt sellaisessa tilanteessa missä olisi pitänyt olla selvinpäin, onko juomisesi jatkunut pidempään kun olet sen ajatellut kestävän?

Jos sinulla on ollut jokin yllä mainitsemista kirjoituksistani, sinulla voi olla alkava alkoholiriippuvuus. Tämä riippuvuus ja alkoholismi on niin salakavala kumppani, aina kun juot se antaa sinulle itsevarmuutta ja rohkeutta “tunnet itsesi maailman hallitsijaksi”. Todellisuudessa se Alkoholi hallitsee sinua, sinä et sitä. Vaikka juomisesi olisi hallinnassa juuri nyt, se ei tarkoita sitä ettei sinulle voisi olla alkamassa nopeasti kehittyvä ja vaarallinen alkoholiriippuvuus.

Alkoholiongelma-päihderiippuvuus-alkoholismi

Jos haluat lopettaa alkoholinkäytön

Siihen on todella monia hyviä syitä ja se on terveytesi kannalta erinomainen valinta. Alkoholin lopettaminen on huomattavasti helpompaa jos sinulle ei ole kehittynyt alkoholiriippuvuutta, koska silloin aivoihin ei ole vielä kehittynyt addiktoivaa tarvetta haluta ja tarvita alkoholia.

Jos sinulla on jo alkoholiriippuvuus tämä asia on huomattavasti vaikeampaa kun vain “älä juo, sillä sipuli”. Mutta onneksemme pääkaupunkiseudulla ja myös koko Suomessa on paljon erilaisia hoitolaitoksia ja hoitokeinoja. Näistä voin kertoa enemmän seuraavissa blogi postauksissa.

Suosittelen sinua katsomaan nämä hyödylliset linkit klikkaamalla kuvaa tämän tekstin alapuolella. Kiitos kun jaksoit lukea ensimmäisen alkoholi blogi kirjoitukseni!