);

Hoitoon hakeutuminen

Tämä ei ole niin simppeliä kun voisi kuvitella, koska alkoholiongelmaan liittyvä häpeä, salailu ja alemmuuden tunne vaikuttavat taustalla suuresti.

Se että menet ja avaat A-Klinikan oven voi tuntua todella epämiellyttävältä ja tuskaiselta koska voit omassa mielessäsi ajatella että olet “epäonnistunut, luuseri ja arvoton” koska tarvitset apua alkoholin lopettamisen kanssa.

Muista kuitenkin että sinä et ole “epäonnistunut, luuseri tai arvoton”!. Olet rohkea ja teet oikean valinnan kun menet käymään hoidossa ja hankit apua alkoholiongelmaan. Tämä on se ensimmäinen askel mistä matkasi kohti raittiutta alkaa.

Minulla kesti todella pitkään ennen kun menin hoitoon ihan omasta halustani, se mikä sai minut ottamaan sen ensimmäisen askeleen oli kyllästyminen jatkuvien mokailuiden, riitojen ja ongelmien aiheuttaminen.

Ensimmäiset kerrat kun menin klinikalle, en ollut vielä valmis luopumaan alkoholista koska “Ei minulla ollut ongelmaa” tämä minulla pyöri päässä ja sitten jatkoin aina vaan juomista. Aina kun olin tehnyt humalassa jotain itseäni tai muita vahingoittavaa, lupasin aina “Kyllä nyt lopetan, tämä on viimeinen, nyt pidän taukoa ainakin kaksi viikkoa” sitten huomasinkin jo seuraavana päivänä taas olevan juomassa.

Alkoholi on niin ihmeellinen aine että kun alkoholiongelmainen vaan jatkuvasti juo, hän silti ei ymmärrä että hänellä on alkoholiongelma ja hän tarvitsee apua lopettamiseen. Oman pohjan löytäminen ja sitä kautta hoidon aloittaminen on tärkeää. 

Alkoholiongelman hoito, se ei ole vain “3 kuukauden kurssi”. Jos sinulle on kehittynyt alkoholiriippuvuus, se hoito kestää loppuelämäsi. Ainoa keino parantua alkoholismista on olla juomatta ja tehdä asioita sen eteen että et juo!

Kun puhun että tämä on loppuelämän hoito, en tarkoita sitä että kävisit A-klinikalla loppuelämääsi, sieltä se matka alkaa ja löydät erilaisia keinoja kuten AA-Ryhmät ja muut vertaistukiryhmät.

Sinun pitää opetella elämään raittiina, huomaat että pystyt tehdä niin paljon enemmän asioita kun et ole jatkuvasti humalassa tai krapulassa. Pystyt alkamaan nauttimaan asioista ihan erilailla kun mielessä ei ole vain että “mistä saan lisää kaljaa”. Saatat löytää uusia harrastuksia ja tekemistä mikä tukee sinun raittiuttasi!

Kiitos kun jaksoit lukea tämän kirjoituksen!

Jätä kommenttia alle tai tutki muut sivuni 🙂 etusivu, auttavat linkit, blogi